bannerdesign: Tina Løkke - www.grafiskhave.dk/macsis

Menu:

UNJ - Udflugter for Nysgerrige Jernbaneentusiaster.


Selvom UNJ måske kan opfattes udelukkende for interesserede af modeltog, kan vi roligt anbefale vore 2 årlige messeture til andre hobby og modelintereserede. Der er et stort udbud af både modelbiler, RC-cars, modelbåde, plasikbyggesæt, modelfly etc. på begge messer. Derudover er der alt i værktøj, maskiner og materialer til alle former for model og hobby aktiviteter.

Da UNJ er et " enmandsforetagende " hvor kun kostpriser og omkostningerne indeholdes i turpriserne er deltagerpriserne moderate, derfor kan det også forekomme at en tur vil kunne blive aflyst ved et eventuelt for lavt deltagerantal, dette er dog i de forgangende 10 år ikke sket, men det skal nævnes her, for det kunne jo blive en nødvendighed på et tidspunkt.

Du kan måske møde UNJ på nogle af de forskellige regionale modeljernbaneudstillinger i det syd- og vestjyske område.


Intermodellbau i Westfalenhallen i Dortmund


Efter at have talt om det i nogle år, vovede vi i 1999, at arrangere en bustur til verdens største hobby og modeludstilling, Intermodellbau i Dortmund - det gik, og er gået over al forventning, de første otte år med to ikke helt fyldte turistbusser, siden 2007 har vi taget konsekvensen af at det var svært at fylde to busser, så derfor har vi siden da været afsted med en fyldt / udsolgt bus. Det har desvære betydet at vi har måtte sige nej til enkelte deltagere, men forud er tilmeldingen altid åben, så det gælder om at få sig tilmeldt rettiddig hvis man vil være sikker på at deltage.

Intermodellbau afholdes hvert år, torsdag til søndag sidst i April måned, den nøjagtige dato afhænger hvert år af hvordan forårets højtider ligger kalendermæssigt. På forsiden af hjemmesiden forsøger vi at have det kommende års termin klar inden årets tur til Dortmund.


Faszination Modellbau Bremen i Messe Bremen


Efter nogle år at have kørt til Bremen i flere personbiler, startede UNJ op med busture til efterårets største hobby og modeludstilling i Nordeuropa i 2005. Turen til Faszination Modellbau Bremen er en dagstur, vi kører fra Danmark tidligt lørdag morgen, ankommer til messen ved 11 tiden, har cirka 6½ time på messen og er hjemme igen i løbet af aftenen. UNJ kører til Bremen med en bus, så også her har vi måtte sige nej til enkelte deltagere, men også her gælder det at man ikke kan tilmelde sig for tidligt, man kan til gengæld tilmelde sig for sent.

Faszination Modellbau Bremen afholdes hvert år sidst i November måned, lige så tidligt vi har terminen vil den blive annonceret på forsiden af hjemmesiden.


VIP-ture til forskellige distinationer


Til vore deltagere på de årlige ture til Dortmund og Bremen udbydes VIP-ture som man kan tilmelde sig til, disse ture annonceres derfor ikke på UNJ hjemmesiden.

Målet for disse ture er nogle af de mange permanente modeljernbane udstillingsanlæg, der efterhånden er åbnet rundt omkring, primært i Tyskland. Målet kan også være nogle af de modeljernbaneproducenter der har etableret publikumsaktiviteter i forbindelse med deres produktionssteder. Det er klart at hvis der på vores vej dertil, er nogle spændende 1:1 togseværdigheder, ja så kigger vi da helt naturligvis også på dette, vel at mærke hvis tiden / programmet ellers tillader.

VIP-turene kan både være endagsture, eller en lidt længere tur med en eller flere overnatninger. På siden over allerede afholdte ture kan du se hvor VIP-turene er gået til.


Miniatur-Wunderland Hamburg


Der har været to UNJ busture til Verdens største digitale modeljernbane i 2003 og 2005. Det har siden vist sig at man kan købe en speciel DB billet ( Schleswig-Holsten Ticket ) til knap 30 Euro, denne billet gælder for 5 personer en hel dag til bl.a. Regional, S- og U-bahn. Da det ikke kan lade sig gøre at lave en bustur til den pris det koster at tage med tog til Hamburg, er det siden 2006 Jernbaneklubben af 2002 der har arrangeret en årlig medlemsudflugt med tog til Hamburg, hvor også ikke medlemmer af JK 2002 har været velkomne. Da der indimellem er forespørgsler på en UNJ bustur til MiWuLA, er det aftalt med JK 2002, at kommende ture med tog til dette fantastiske anlæg, som er et absolut must for alle interesserede i modeltog og modelbygning, vil blive annonceret på forsiden af UNJ hjemmesiden. Du kan også sende en mail om at du gerne vil underrettes når terminen til næste tur kendes.


Med UNJ har du hermed muligheden for at foretage disse udflugter i hyggelig og kammeratlig samvær med ligesindede.


tilbage...